Kleuren in olieverf

      No Comments on Kleuren in olieverf

Olieverfkleuren Bruin en wit.paintklein

Gebrande Omber: heeft een chocoladebruine kleur u kunt het vergelijken met van Dyke brown van de aquarelkleur. het wordt veel vaker gebruikt dan omber naturel, omdat het donkerder, warmer en glanzender is.  Met een beetje lampzwart krijgt u een mooie sepia kleur.

Omber Naturel: is een bruine aardkleur. Het is een enigszins mat middelbruin, dat veel variaties kent. Omber naturel kan een vleugje geel bevatten of een groenige ondertoon en zelfs iets van dof grijzig zwart. Met wit geeft het een vuil grijs. Het dekt aardig goed, maar wordt vrijwel nooit puur gebruikt, omdat het te donker is.  Als ze dun wordt aangebracht komt de kleur beter tot haar recht; ze is dan semi-transparant. De kleurkracht is goed, maar in mengingen is  het het meest geschikt om andere kleuren te temperen; het geeft warmere tonen dan enkel zwart.

Burnt Sienna: is een sprankelende roodbruine kleur. Bijna onmisbaar op het palet. Met warme kleuren (cobalt blue en french ultramarine) maakt u mooie grijze tinten. Gemengd met permanent rose krijgt u een prachtige terracotta kleur. Met dioxazine purple krijgt u een mooie schaduw kleur.

Indian Red: Het is aan te raden deze kleur puur te gebruiken. Eventueel mengen met burnt sienna voor een schaduwkleur. Deze kleur is niet geschikt om met groenen of blauwen te gebruiken.

Raw Sienna: Een mooie lichte aardkleur, bijna onmisbaar. In combinatie met (french ultramarine of cobalt blue) prachtige mooie grijstinten. Zeer geschikt voor het schilderen van strand of de grijze schaduw van een wolkenpartij. gemengd met koele blauwen (phtalo blue en prussian blue) geeft dit heldere groene tinten.

DE KLEUR WIT:

Zinkwit: Een zuiver koude witte transparante kleur langzaam drogend wit. Geschikt als wit om te mengen of voor het glaceren. Niet pasteus te gebruiken. Het is iets blauwer/kouder dan titaan- of  lood wit. Dit wit is het meest langzaam drogend wit van alle witten in olieverf)

Titiaanwit: Een krachtig dekkend neutraal mengwit, geschikt voor alle genres. Veel gebruikt tegenwoordig en is een vervanger voor het loodwit.

Loodwit: Een zeer zwaar dekkend warm wit.  Giftig! Heeft ook de neiging te vergelen. Is zeer geschikt voor de eerste lagen.

Flake white: Is een vervanging voor het loodwit. Meestal is het een menging van lood- en zinkwit. Door de toevoeging van zink is de verf iets minder draderig van consistentie dan zuiver loodwit. Een sneldrogend, soepel en duurzaam wit dat zeer geschikt is voor algemene toepassing en het maken van tinten.

Flake white is minder dekkend dan titaanwit en minder wit dan zinkwit. Heeft u moeite om dit Flake white te verwerken, dan kunt u 1/4 deel van een ander wit toevoegen om het smeerbaarder te maken.

bannerverf

Kleurenkaart
Klik op de link en een willekeurige kleurenkaart opent zich.