Demo’s

Ik schrijf PDF online workshops in olieverf en in pastel, met stap-voor-stap beschrijvingen van kleuren en materialen. Deze kunt u aanschaffen voor een bedrag van slechts euro 1,30 per workshop. (zie pagina Online workshops)
Ook schilder ik soms een demo die ik vastleg op foto camera, die u hieronder kunt bekijken.
Tot nu toe heb ik hieronder vier kleine demo’s gepubliceerd.

Sommige schilderijen van de demo’s zijn nog beschikbaar, bent u geïnteresseerd dan kunt u vrij-blijvend contact opnemen voor prijs en bijzonderheden via joke@aquarelleren.nl

DEMO 1

Joke-Klootwijk-My-blue-cups
“My blue cups”,
Olieverfschilderij op paneel maat 23 x 22,5 cm.
©Joke Klootwijk

Verschillende fases in de schildering van mijn blauwe koffiekopjes in olieverf.

De inspiratie voor dit schilderij waren mijn nieuwe ijsblauwe kopjes en een coupon gordijnstof in blauw met roze roosjes. Ik heb ook nog een blauwe achtergrond neergezet om zo te kijken hoe veel kleuren blauw ik kon schilderen.

DEMO 2

JokeKlootwijk-My-little-mouse

“My little mouse”,
Olieverfschilderij op canvas maat 20 x 20 cm.
©Joke Klootwijk

In het verleden heb ik allerlei muizen van stof, aardewerk e.d. gespaard, dit verzamelen van muizen doe ik allang niet meer, maar de inspiratie voor dit schilderij was een recent aangeschafte stoffen muis en de verschillende coupons stof voor mijn  stillevens. Bij deze coupons zat ook een mooie rode lap stof, die prachtig combineerde bij het rood en grijs van de muis.

.

DEMO 3

Model-Eva, olieverf op speciaal papier, maat 50 x 40 cm

“Model Eva”,
Olieverfschilderij op speciaal olieverf papier,
maat 50 x 40 cm.
©Joke Klootwijk

Dit is een studie naar life model en het schilderij kan zoals het nu is, na droging gebruikt worden om huidskleuren op te zetten in de juiste toon waarden, zodat er een goed gelijkend portret in de juiste kleuren te voorschijn komt.

.

 

DEMO 4

Dit is een schilderij gemaakt nadat ik geïnspireerd was geraakt door het zien van de mooie postkaart formaat schilderijen van Julian Merrow-Smith een Engelse schilder die woont en werkt in de Provence. Hij geeft sinds kort workshops maar die zijn helaas voor mij niet weggelegd, dus daarom schilder ik mijn eigen studies in mijn eigen atelier.

Perziken-Joke Klootwijk demo schilderij

“Stilleven met perziken”.
Olieverfschilderij linnen op board, maat 13 x 18 cm

©Joke Klootwijk 2013

.