Baby Joris in olieverf

Terug naar het galerij overzicht.
Baby Joris in Olieverf een serie schilderijtjes van elke maand een van zijn eerste jaar van onze kleinzoon.
Ik ben aan een portret serie begonnen die zullen allemaal geschilderd worden op dezelfde soort paneeltjes. Tenminste dat was mijn uitgangspunt, maar zoals u kunt zien is mijn keuze van mijn paletkleuren na drie portretjes al snel veranderd. Ik streef naar steeds andere gelaatsuitdrukkingen om het interessant te houden om te schilderen.

———————————9 juli 2012:

“Applaus voor Joris” is het laatste BABY schilderij van Joris in de serie, hij is inmiddels 12 maanden en kan door de kamer kruipen en hij kan staan en heeft inmiddels 8 tanden. Het is een vrolijk mannetje en hij is gek op eten en hij is nu een echte peuter geworden. Dit is heel wat meer dan we hadden gehoopt toen hij geboren ging worden.

Hij is al een keer geopereerd en binnenkort staan er nog twee ingrijpende hart operaties op de planning voor hem en we hopen dat dit zo snel mogelijk achter de rug is zowel voor hem als voor zijn ouders! Mijn jaar-project van een maandelijks portretje is hiermee afgelopen, ik zal best nog wel een schilderijtje van hem schilderen maar niet meer zo frequent.

Ik heb heel wat opgestoken van het schilderen van al die schilderijtjes, b.v. dat ik de kleuren van een baby portretje niet zo hard moet maken en dat ik GEEN zwart moet gebruiken. Dit is een leerzaam schilder project geweest en samen met alle foto’s die we van Joris hebben is het een leuke levensloop van het 1e jaar, dus daarom applaus voor Joris!

———————– 29 mei 2013:
Inmiddels staat peuter Joris voor zijn hopelijk laatste en meest ingrijpende operatie. Ik heb nog een portretje van hem geschilderd van tijdens de Pinksteren waar hij opstaat als een pientere, observerende peuter, die heel vrolijk is!

Bent u ook geïnteresseerd in het laten maken van een portretje in olieverf dan kunt u mij vrijblijvend mailen of bellen voor prijs en informatie. Voor een aantrekkelijke prijs heeft u al een leuk origineel schilderijtje om cadeau te doen als kraamcadeau of voor een verjaardag.
Ik schilder al jaren naar volle tevredenheid op basis van No-cure-no-pay. (Deze condities gelden alleen voor Nederland, voor buitenland opdrachten vraag vrijblijvend info naar voorwaarden)
Klik voor meer portretten van kinderen hier

.