Gesso

      Comments Off on Gesso

gesso

Gesso is er in de kleur wit of zwart.

Gesso wordt gebruikt om een goed hechtende, witte geprepareerde laag te maken die geschikt is om met  olie-, acryl- of  plakkaatverf op te schilderen.
Gesso is te gebruiken voor absorberende, vetvrije en al dan niet alkalische ondergronden. Enkele voorbeelden zijn hout, papier, karton, beton, cement, gips en natuurlijk alle soorten schildersdoek.
Gesso kan met acrylverf gekleurd worden en is sneldrogend, watervast en elastisch en vergeelt niet. De droogtijd van gesso is ongeveer een half uur, drie kwartier mits het niet te dik is aangebracht.

Gesso moet tenminste in drie lagen aangebracht worden alvorens overschilderd te kunnen worden met olieverf. Tussendoor als de ene laag droog is dient u de laag lichtjes op te schuren, voordat u een volgende laag gesso opbrengt. Dit herhaalt u twee maal.

De zwarte Gesso van b.v.  het merk Golden beschikt over dezelfde kwaliteiten als de witte maar is bijzonder geschikt voor kunstschilders die hun werk wensen te beginnen op een intens zwarte ondergrond.