Materiaal

pan

Benodigheden om te starten met schilderen:

  • Een flesje medium, retoucheervernis en een kannetje terpentine (reukloze terpentine) om de verf bij de eerste laag mee te verdunnen en om uw penselen uit te spoelen en eventueel een sneldrogend medium, als u uw olieverfschilderij snel wilt laten drogen.
  • een glazen pot o.i.d. die vult u met terpentine om uw kwasten uit te spoelen. De reukloze terpentine is speciaal bedoeld om zo stank te vermijden als u uw pot terpentine open laat staan om uw penselen uit te spoelen.
    (de vieze terpentine is chemisch afvalen dient dus ingeleverd te worden in een bus of kan bij de gemeentelijke stort)Als u uw terpentine in een afgesloten glazen pot een tijdje laat staan, zakt de uitgespoelde verf naar de bodem en kunt u voorzichtig de schone bovenlaag van de terpentine weer in een nieuw potje overgieten wat overblijft in het potje kunt u inleveren bij chemisch afval.Om met waterverdunbare olieverf te schilderen kijk op pagina waterverdunbare olieverf voor meer info.
  • Oude doeken om kwasten af te vegen en verf weg te halen op uw doek.
  • Eventueel een of  twee napjes, in het eerste napje doet u wat oplosmiddel om uw kwasten te reinigen en in het andere napje gaat wat schilders medium.
  • Een palet om uw verf op te mengen. Dit kan een afscheur palet zijn, een acryl plaat of een houten palet.

Voor het downloaden van een online workshop van 35 pagina’s voor beginners om snel zelf aan de slag te kunnen met een handige stap-voor-stap uitleg, kijk op pagina online workshops.

Kijk voor veelgestelde vragen op de pagina vragen.